...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

onsdag 1 april 2009

Stall och Koja

Så sakta men säkert som vårt byggprojekt framskrider här hos oss så framskrider även byggprojekt nr2 här i skogen bakom vårt hus:) Vår äldsta dotter (8år) började, nästan genast vi började renovera här, göra sig sin egen boning här ut i skogen. Allt sedan hon började stå på sina vingliga ben som liten har hon uppfunnit både det ena och det andra. Först gjordes allt med papper och tejp. Allt från sparkstöttingar, rymddräkter, klackaskor, gungor, tält, peruker, tv-apparater, radio, kläder,  till denna koja med stall och hästar av trä. Skulle vi ha sparat allt fick vi nog se oss om efter ett hus till:) Vi har såååå många gånger sagt att det där går inte men hon har (som tur är) aldrig lyssnat på oss utan bara fnyst och ändå gjort sin sak precis som hon menat så vi säger nästan aldrig något mer:) 

Så här ser kojan ut....balkong finns på baksidan så man ska kunna sola sig:) Det som ser ut som två "brälappar" på dörren är en fiffig låsanordning som inte vem som helst får upp.


Här är stallet som rymmer fem hästar. Att såga är det dock det värsta hon vet:) Om du tittar noga finns en pall-anordning uppefter väggen som lillebror får sitta på så att han inte ska vara i vägen...



Här är de två minsta hästarna


....och den största....som har fått en gammal sängmatta till täcke....


gamla skåpdörrar har fått en ny funktion:)
Nu är det däremot byggstop. Inga fler byggnader får tillkomma, endast "renovering" av det som redan finns. Vi skulle säkert hamna på en ny bygglovsansökan om det uppdagades att halva skogen är full med hus:)

13 kommentarer:

  1. Så fin!:)
    Den påminner väldigt mycket om kojan som våra barn har:)
    Den har också balkong och tom badrum! Visst är det väl kul att barnen är uppfinningsrika:)

    SvaraRadera
  2. Ja, det hon inte har gör hon åt sig! Så kreativ, så få se vad det blir av henne!

    Ha en skön dag!

    SvaraRadera
  3. Underbara byggnationer, så kul med hästar och stall!

    SvaraRadera
  4. Fick en barndomsflashback när jag såg kojan. Jag o mina bröder brukade jämt bygga en koja och hålla på med den tills vi var nöjda, sen rev vi den och byggde en ny, fast annorlunda på ett annat ställe!

    SvaraRadera
  5. vilken koja ni har, och vilken händig dam ni har i huset... :-) (släktas hon på sin mamma kanske)? å ja tvålen den e no e bra grej att ha i skåpet, ingen dyr investering!

    SvaraRadera
  6. :D Man blir ju bara så glad!
    Tant Grön

    SvaraRadera
  7. Jag blir så glad och varm i hjärtat av att se att det ännu finns barn som har fantasi och som vill och kan och får leka ute och skapa av hjärtats lust!!!! Det är ingen självklarhet mera ska du veta...

    Hälsa med dig att det är jättefint!!

    SvaraRadera
  8. Tack för senast! Kommer ihåg klackskorna gjorda av papper :) Tösen brås definitivt på sin mor! Ha det bra!

    SvaraRadera
  9. Åhh vad härligt! Precis ett sådant projekt som man själv skulle ha velat ha när man var liten! Vad roligt att hon är så kreativ och att hon får hålla på. Vilka fina hästar hon har fixat sen!

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Nämen så snällt av storasyster att förse lillebror med egen sittplats så han inte "stör", hmmm, har han inte genomskådat henne ännu ? *SMILE*

    Kojan är superfin, Edith skulle nog bara stå och gapa om hon fick komma in i den :O) Hon gillar ju också hästar, det har hennes mamma tutat i henne *BLINK*

    SvaraRadera
  11. Åå vad härligt, myyysigt!

    kram

    SvaraRadera
  12. Hon är ju fantastiskt duktig din flicka!! Det var jättefint ju!
    Har själv en åttaårig tös, men hon håller sig (som tur är) fortfarande till sax, tejp och kartonger. Hästar gillar ju hon också!

    SvaraRadera