...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

lördag 28 mars 2009

rolig isolering...

Måste börja med att tacka för alla uppmuntrade ord ang. förra inlägget! Int var det ju så farligt, bara lite trötthet som tog mig:) men nu har jag bokstavligen fått lite "mammaledigt" så nu börjar jag nog känna mig i form för nya tag igen;) 

Idag har jag lekt sekreterare åt gubben då han mätt ut hur mycket material vi behöver till vårt bygge den närmaste tiden! Det är jätte kul! Bl.a. kom vi fram till att vi behöver ca 180 kvadratmeter slätspontade bräder.......oj.......som sen ska kvistlackas, grundmålas, täckmålas......hmmmm....men vill man ha så vill man måla också:)  Började titta på alla roliga saker vi hittat i golvisoleringen (sågspån). Förr slängde man nog tydligen dit bara allt som kom i vägen och som man ville bli av med.  Såklart har vi ju hittat massor av gamla tidningar. De är väldigt sköra av att ha legat i damm så länge men har ändå sparat en del. Har ramat in några bitar som vi har upphängt här nere.........





Några av de saker vi hittat har vi att stå på byrån i hallen. Ett fönster(?), en "lingonstampare", kvast, många trämodeller att göra skor runt, slevar...



Sen finns det saker lite här och där som pryder vinden ännu:) Denna fina slips som säkert tillhört någon av pojkarna i huset. Hämta den bara om det finns någon farbror som känner igen den:)



Flaskor, burkar...



Skor, handtag, järnskrot....



Söndagsskoltidningar isolerade säkert extra bra:)



Har också hittat farfars gamla telefonräkningar:) Ett kuvert per månad med en lapp för varje samtal som ringdes den månaden....int skulle arbetslösheten vara så stor idag om det fortfarande behövdes lappar över varje samtal:)



det var en bråkdel av allt som hållit dem varma här i huset:)

5 kommentarer:

  1. Men så spännande med alla fynden!!
    Vi har en gammal stuga stående på gården som jag hittat många fina fynd i... men vissa är lite halvläbbiga, måste nog ta på ordentliga gummihandskar och skura av dom ;)

    Ha det bra i mörkret i kväll (alltså 20.30-21.30)

    SvaraRadera
  2. Det där är ju bara så kul! vi hittade skor och strumpor och gamla religiösa skrifter vi också...

    SvaraRadera
  3. Så spännande med alla fynd! De ger en en djupare inblick i att det faktiskt levt människor i huset! Intressant! [Ja, inte att det bott människor där, det vet ni ju redan, men att få en liten glimt av deras liv! ;)]

    Haha, tror nog faktiskt inte du skulle vilja ha något jag sytt, är som sagt ingen expert, så granska jobbet på nära håll ska man inte ;)

    Usch ja, ångorna som uppstår när man använder värmepistol är allt annat än ljuva...! Får bara önska dig kraft, ork och snabbhet så du snart får klart jobbet! :)

    SvaraRadera
  4. Hahaha :D

    Men alltså hur byggde man på den tiden?
    "Jaha, låt se, nu ska vi isolera. Vad har vi närmast tillhands? Lite skor tar vi och titta här vilken fin plåtburk, den värmer not bra, och sen in med resten bara!"

    SvaraRadera
  5. Härliga fynd minsann! Gillar speciellt idén att isolera med telefonräkningar :) Ha det gott, vi borde ta och ses... (varför ska det vara så krångligt?)

    SvaraRadera