...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

tisdag 14 april 2009

Man blir glad av blad

 Knopparna knoppas
 och sipporna hoppas
Man blir glad
av blad
-Mamma Mu-



Nu börjar man känna att våren verkligen är här! och jag kan inget annat än hålla med Mamma Mu:) Det är så skönt att känna värmen, se att snön smälter, och jag njuter av att se barnen leka "vårlekar" (så länge de är på utsidan med sina rapiga kläder) och de kära små knopparna börjar vakna till liv. På påskdagen fick vi t.o.m se koltrasten här strax bakom huset:) Har aldrig sett den här förr!
Vi har en tomt  med söderläge och man nästan ser hur vattnet sakta men säkert sjunker ner och gräset börjar torka. Så snart blir det att ta fram räfsan:) Fast om jag ska vara ärlig så har jag ingen energi för tillfället. Har nog fått en släng av vårtrötthet tror jag.....åtminstone har jag det att skylla på:) Vi ska absolut inte tala om allt påskgottigotta som slunkit ner av någon konstig anledning:) men det kan man ju inte bli trött av eller kan man? Vi har ju som sagt inte så stora planer för utsidan i år eftersom vi har det stora projektet "vinden " att pyssla med, men man måste ju ändå alltid ha ett litet mellan projekt, annars kan det bli för lätt att leva:) Så idag har vi hämtat en sorts skiva som vi ska ha mellan köksskåpen istället för kakel. Eller rättare sagt så ska skivan limmas direkt på kaklen och vips (för det går ju alltid vips i tanken) har vi en fejkad version av pärlspont i stället för kakel.....är ju nog träfantaster men då skulle vi få riva ut halva köket och det blir om kanske tio år så tills dess är detta en utmärkt lösning.....inga lister eller kakel behöver utrivas....så enkelheten tog överhand:) Ska visa bilder sen men sparar det ännu. Hoppas ni andra kan njuta av våren och allt vad den för med sig :)

5 kommentarer:

  1. Underbart är det ute nu!
    Ja du, snacka om godis och grejs som slinkt ner i magen under påsken...! Har ännu lite kvar och måste ju självklart sitta och proppa i mig nu... ;) Känner ibland att jag får huvudvärk och blir helt genomtrött av sockerchocken, men mer trycker jag i mig bara...! :)

    Dedär pärlspont-skivorna är jag lite intresserad av! Du får berätta sen hur det blev (eller visa bilder), har små funderingar på att skaffa några om priset är överkomligt...! :)

    SvaraRadera
  2. Säger samma som föregående- ska bli intressant att se pärlsponten!

    SvaraRadera
  3. Underbart med knoppar! Det riktigt spritter i kroppen när det blir till vår, det är så svårt att hållas inomhus med alla skolarbeten! Men desto snabbare de är klara desto mera får man njuta. :)
    Hoppas du får en riktigt skön kväll!

    SvaraRadera
  4. Första gången jag tittar in.Vilka härliga vår-bilder du visar.
    kram, Sanna

    SvaraRadera
  5. Låter som en riktigt fin idé det där med panelen, hoppas ni blir nöjda sen!

    Ett tips inför räfsningen - du stoppar i dej några chokladbitar och så grabbar du tag i räfsan hastigt efteråt så länge du är "hög på sockret" för en stund senare är man nog bara ännu slöare än innan *SMILE*

    Det där med att skicka över barnvakterna kanske jag tar på orden....*BLINK*

    SvaraRadera