...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

måndag 9 februari 2009

slutspurten...

Jaa, vet inte riktigt var jag ska börja...
Vår äldsta dotter skulle börja förskolan då på hösten -06, därför var vi tvungna att flytta från stan trots att vårt hus inte gick att bo i ännu. Vi fick då äran att bo i ett sommartorp som min moster äger här ganska nära. Det kunde jag nästan skriva en egen historia om;)Det var tre spännande månader som vi aldrig kommer att glömma! Tacksamma är vi dock att vi kunde få den möjligheten så slapp vi packa upp och packa ner för bara några veckor. De flesta möblerna sålde vi på loppis, hade inte skaffat så mycket eftersom vi hela tiden tänkt att vi köper först då vi vet var vi ska bo på "riktigt".

Vi började med att få taken målade av en bekant, det var lyx! Sen e det ju det här med lister........men lite i gången så kommer även de sig dit:)



Sen var det köket....

Det var en skräckblandad tjusning:) Börja "råm" första gången jag såg dem:)skåpen alltså. Hade en bild så klar i huvet hur skåpen sku se ut, men de fanns inte att fås förrän följande sommar...så det blev något ditåt. Helt ok nog men...än har vi inte färdigt med den saken om vi säger så;)
en till bild från köket...

Tapeterna kom upp...


målade väggen bakom spisen för hundradefjärde gången...prövade med lite olika färger...fastnade till slut för denna.

och så slätspont i hallen som vi även lagat i kvisten och som kommer på hela övrevåningen, dock i vitt.


Golven slipades, lutades och vitoljades. Tog rätt lång tid eftersom man inte kunde gå på dem förrän några dagar efteråt.
Dagen före vi flyttade in kom diskbänken efter mycket om och men. Så vi fick till slut alla kranar och wc byttan kopplade. Hade inte tänkt visa så mycket av familjen men jag måste bara sätta upp en bild på den första kvällen i nya badrummet...blev nog bättre sen:)

Jaa, det var i mycket korta och hoppiga drag vad vi gjort här nere...sen har ju hela utsidan fått nya skivor och bräslåning. Ja så har vi ju byggt ett garage också för vi hade ingenstans att sätta in ett nytt värmesystem.Det blir ju aldrig riktigt färdigt...men det är bara roligt, för vad ska man göra då??? Vinden är det nu som gäller och fast det går lååångsamt är det riktigt kul!!! kommer nog mera bilder på det åxå!


5 kommentarer:

  1. oj va ja skrattade åt bilden med tandborstningen...man får int vara så krantto, no gar e att bost fast int allt e på rätt ställ!!! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är barnsligt förtjust i att se hur allt gått till under byggtiden, så det här var spännande och rolig läsning! Det ser så jättefint ut! :)

    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Hittade hit via Lundagård! Roligt att se ert projekt! Ganska hisnande med taket som bara bars av några takstolar! Vårt tak var ett sammelsurium av återanvänt material, övrevåningen hade byggts till efter andra världskriget och man tog vad man hade...
    Roligt att läsa din blogg!
    kamomilla

    SvaraRadera
  4. Tack för igår...vi hade det jätte trevligt i ert mysiga hem! Edith tyckte det var så roligt att leka med V, de fann varann kan man säga :O)

    PS...du bakar nog de godaste bullar jag ätit ;o) MUMS!

    SvaraRadera
  5. Så där är det med vårt kök också... är inte nöjd så de ska nog målas och bänkskivan ska bytas. Så får vi se hur länge jag är nöjd då.. ;)

    SvaraRadera