...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

torsdag 5 februari 2009

liten fortsättning...

Okej då! Min gubbe har mobbat mig över förra inlägget då jag skrivit att huset blev så fyrkantigt då det blev tillbyggt....ja ja alla hus är väl fyrkantiga! KVADRATISKT är väl det rätta ordet....så var det ur värden:)

När vi kommit en bra bit på väg innomhus så kom våren och sommaren emot. Då blev det dags för att göra om hela taket, bygga kvist och en daglykta bakpå huset. Så vi började med, eller alla andra utom höjdrädda jag, att plocka ner cement tegelpannorna på huset och riva det som fanns på övervåningen. Trots att där bara funnits enkla "sommarrum" så blev det en hel del bråte ändå.


Första gången vår ansvariga byggmästare kom upp på vinden sa han
- Oj! det här taket hålls nog bara upp i praktiken, i teorin vore det omöjligt. Tegelpannorna var supertunga och taket rätt stort, ändå fanns där bara två bärande takstolar, som heller int va så hela. Så det känndes heeelt rätt att göra om hela takkonstruktionen:)





När så allt var utrivet och tegelpannorna var nerplockade så började vi grunda för den nya kvisten. Den spirades upp i ganska rask takt, så även daglyktan bakåt.



På den nedre bilden ser man alla "glisbrääde" som spikades dit på talko innan plåtslagarna kom och gjorde sitt. Det gamla "pärttaket" fick lämna där under. Det har aldrig funnits några alternativ till falsad plåt så det blev det. Den sommaren var det torka, och det var vår lycka för under tiden vi hade "bort" taket regnade det en gång:) så ibland har man tur!

Tiden för vår byggare (hade avtalat före hur länge han sku vara) började nå sitt slut så så fort taket var fixat och allt det andra uppspirat så lade han sin sista månad på att laga vårt badrum helt färdigt. Vi ville prioritera det som vi inte ville pruta på, och det kändes som om badrummet var det viktigaste att få fixat innan han slutade. Så här såg det ut då han började...

...men det blev nog bättre...golvvärme lades in både i badrummet och i det nya kvistgolvet, annars blev det värmebatterier i resten av huset




Då hösten kom blev det dags för det roligaste:) Inredningen!!! men den måste jag ta en annan gång....amning och nattas väntar...

7 kommentarer:

  1. oj då vilket stort projekt...spännande! de e nog bara å länka! :-)

    SvaraRadera
  2. Det är så roligt att läsa hur allt gått till steg-för-steg! Har ju sett en del från vägen när vi gått förbi, men ert stora uthus döljer själva huset ganska bra ;)

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Roligt att se! Ni har nog gjort ett stort jobb!
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  4. Vilken spännande historia! Jag väntar ivrigt på nästa del.

    SvaraRadera
  5. Han verkar vara lite petig din kar, jag förstod precis vad du menade :) Jaa, tänk vad ert hus har förvandlats! Trevligt att se bilderna!

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  6. Trevligt med en till nybörjare;)
    Vilken stor förändring på huset, fint blev det också. Liknar faktiskt mitt rätt så mycket;). Har inte nåt foto av utsidan på bloggen ännu. Men håll utkik, det kanske kommer!
    H. Tant Brun

    SvaraRadera