...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

tisdag 3 februari 2009

Graviditet...

Min man brukar säga att det var hans graviditet och förlossning som ägde rum då vi renoverade, kanske för att det tog oss 9 månader från första rivningsdagen till att vi flyttade in:) Fast inflyttningen var nog inte smärtsam direkt, enbart en glädjens dag!

Vi började som sagt med att riva den nedre våningen. Vi rev ut så att endast stockarna och taket o fönstren fanns kvar. Barnen fanns mitt i röran som ni ser, kanske inte alltid så smart, men de lever än:) Fyllningen i golven (sågspån, kol, kalk) sparade vi också eftersom de var väldigt "rena" och välpackade men golvplankorna var i väldigt dåligt skick så dem var det bara att hiva ut.




Jag sprang omkring och fotade som en galning och var helt fascinerad över alla gamla tapeter som kom fram

Huset har från första början varit hälften mindre och på en stock hittade vi inskrivet att huset blivit hitflyttat 1909 från ett ställe i byn. Sen blev det tillbyggt dubbelt på 1940-talet, därför är huset så fyrkantigt.



Det som är intressant i kråksången är att huset, innan det blev tillbyggt, lär ha haft en likadan hög kvist och samma röda färg som vi har lagat nu:) Tyvärr finns inga bilder på det, endast en farbror som har minnen från den tiden, men vackert så.

I en månade rev vi. Sen anställde vi en byggkarl som byggde tre dagar i veckan. Dessa dagar var min gubbe och min pappa med och hjälpte till. De andra dagarna hämtade de material, laga el o fixade. Jag jobbade under denna tid och gubben var vårdledig. Hans mamma skötte barnen de dagar han byggde så på det sättet kunde han vara med.

Nytt innertak, ny el, ny vvs, nytt golv, ny isolering (ekovilla) och skivade väggar + en ny kakelugn blev resultatet av några månaders byggande.
Mera kommer sen.......

6 kommentarer:

  1. Alltid roligt att se före- och efter-bilder! :) Huset har verkligen blivit så fint nu! Mycket jobb, men säkert värt allt!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att läsa både det här och förra inlägget, ett favorittema detta med hus, hem och byggande :) det tjusiga slutresultatet har vi ju sett men ser såklart fram emot fler inlägg!

    SvaraRadera
  3. oj vilket fint hus ni har, borde nog ta en runda ditåt. har int visst att ni har renoverat så grundligt! hälsningar från byjji... (du e kusin me gubben min). :-)

    SvaraRadera
  4. Så intressant att se! ska bli spännande att se fortsättningen också:)

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentaren! Alltid roligt när någon skriver så att man vet vem som kollar på bloggen. Ja lampan ser helt annorlunda ut nu när den har blivit vit. :) Skall snart sätta upp bilder på den. Undrar vem du är, ditt hus ser så bekant ut men vi kan inte komma på var det skulle stå. :)

    SvaraRadera
  6. Ha haa...hur beskriver han förlossningen då, var det värre än själva graviditeten ;O)

    Jätte intressant att läsa hur ni kämpat på, verkligen omfattande renovering!

    SvaraRadera