...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

onsdag 10 mars 2010

Känner att jag vill sätta in lite bilder på vad som hände här för någon dag sedan. Många ringer och undrar och ryktena virvlar i takt med att snön smälter. Jag vill inte att någon ska tycka synd om oss för vi själva kan bara vara tacksamma! Klart att man är ledsen för alla saker som man mist men vad är sak eller en bil mot vad vi har i varandra. Vi är alla fysiskt helt ok och psykiskt håller vi på att återhämta oss men det får ta sin tid. Vill påminna er om vad vänskap, vänner, familj och andra relationer betyder då något sådant händer. Det betyder ALLT! så vårda era relationen, man vet inte vad morgondagen för med sig.

Bilen inne i biltaket/garaget började brinna....denna bild tog jag bara någon minut efter att vi upptäckt första röken....

....händelseförloppen var snabbt....

Ett elfel i bilen var orsaken....för några dagar sen körde vi glatt hem från vår slalomresa till Vuokatti.....är tacksamma att inget hände då!

Halva garaget står kvar men måste rivas, allt är förstört och rökskadat. Även våra 180 kvadratmeter av slätspont som vi ämnade till viden.....

Vill slå ett slag för blåsullen i detta läge. Brandmännen sa att de aldrig sett ett sånt material som INTE brinner som de gjorde då....ena väggen som ni ser här hade vi vanlig bergull och där åt elden sig in men hela mellantaket där vi hade blåst termex (finns ju många andra) så brann inte! så går du i isoleringstankar, det finns bara ett alternativ enl oss!

Vårt byggande tog i detta skede ett ordentligt steg bakåt. Men sånt är livet! och tur är att vi inte på förhand vet vad morgondagen för med sig. Ta hand om varandra och dina relationer!

13 kommentarer:

  1. Ja du, tur att man inte på förhand vet om att sådana tråkigheter ska hända....men som du skrev så är ju det viktigaste att ingenting hände med er!!
    Hörde och såg när brandbilen kom susande genom byn och kunde aldrig tro att det var hos er det brann, verkligen lessamt! Ert garage var såå mysigt, hoppas nu att ni hade bra försäkringar som täcker det mesta......

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Nejmen, va tragiskt! Ni hade ju så otroligt mysigt garage, faktiskt tror jag det var det finaste garage jag sett! Ja, man ska nog aldrig ta ngt förgivet. Allt kan hända, när som helst och vem som helst.

    Men som du säger, det viktigaste är ju att ni klarade er oskadda. Allt annat e ju materiellt. Livet e ju det viktigaste.
    Styrkekramar till er! Tar säkert en tid att få byggmotivationen tillbaka.

    SvaraRadera
  3. Kramar till er! Vi kommer ihåg er varje dag, och hoppas att ni återhämtar er sakta men säkert! Hör av er om det finns något vi kan göra för er...!!

    Blåsull blir det nog absolut hos oss också! Var igår och köpte en till brandsläckare, och nu har jag insett hur viktigt det skulle vara att vi skulle få upp brandväggen vid biltaket...! Det är bra med väckarklockor, men väldigt tungt för dem som drabbas!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Neeej va lessamt! Som du skriver så är det ju bara materiella ting, men ändå så känns sånt så arma onödigt, och säkert oxå obehagligt.

    Brann hemma hos oss när jag gick i lågstadiet, ingen stor brand men minns att vi ännu rätt länge efteråt var rätt skadade av det vi varit med om.

    Allt gott!

    SvaraRadera
  5. Kramar till er!!
    Så mycket jobbigt ni haft på sista tiden...
    viktigast är att ni är oskadda i alla fall.
    Ta hand om er!

    SvaraRadera
  6. Nej hjälp så rädd jag blev då jag såg bilden!! Har riktigt gåshud på armarna nu :S
    Du har så rätt, vad är väl materiella ting, ni klarade er undan själva och har kvar varandra!
    Tur i oturen att det hände dagtid och att ni var hemma och såg det.

    En stor styrkekram till er!
    Ann-Christine

    SvaraRadera
  7. Visst är det tur att vi inte vet vad morgondagen för med sig....Får konstatera liksom du själv att det var tur att det var frågan om enbart materiella saker... Ta hand om varandra. Allt gott till dig och hela familjen!

    SvaraRadera
  8. Ojoj, vilken dramatik! Ja, tänk vilken tur att ingen satt i bilen, eller fanns i dess absoluta närhet! Men också förståeligt att det kanske harmar det ni mistade i branden. Styrka till Er!

    SvaraRadera
  9. Uj vilka bilder! Ni har ju haft tillräckligt att fundera på, på sista tiden! Så otroligt, otroligt ledsamt och tråkigt, ert fiiiina garage, bil, grejer och panelen... nääää....saker men ändå.

    Tur ändå att det upptäcktes i tid och viktigast förstås är relationerna, ni har varandra och ni har en härlig familj! Kram!

    SvaraRadera
  10. Fy vad tragiskt och hemskt! Men precis som du skriver har ni kvar det viktigaste i varandra. Men väldigt tråkigt är det i alla fall... Kramar!
    /tant Brun

    SvaraRadera
  11. Kära nån ändå, så hemskt!!! Måste ha varit hemskt!!
    Det är så rysligt mycket att ordna rent praktiskt vid sånt där, så mycket att reda upp... men som alla konstaterat så får ni vara glada att det inte blev personskador och att huset inte brann upp...
    Stor kram till er och styrka med fortsättningen!

    SvaraRadera
  12. Hemska saker! Satt med hjärtat i halsgropen och läste ditt inlägg. Skönt ändå att det "bara" vara garaget och att ni alla klarade er! Sänder er goda tankar och hoppas att ni snart kan gå vidare med ny styrka.

    SvaraRadera
  13. Hej kära du!
    Hoppas att op gått bra, och att du sakta men säkert börjar återhämta dig! <3

    SvaraRadera