...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

söndag 3 maj 2009

utemöblemang


Vi har ett bord som fanns här på vinden då vi började renovera. Ett stort kvadratiskt 8 personers bord. Hittills har det fungerat som arbetsbänk, sågbord, balkong(barnen)och allt möjligt bord utomhus. Efter att den värsta byggboomen var över så hamnade det ut i lidret och där har det stått nu ett år åtminstone. Har länge funderat att vi borde ha något sorts utemöblemang men har inte kommit till skott eftersom vi inte riktigt vet hur vi vill ha det här ute på gården.....men varför då inte ta det man redan har tänkte jag och tog fram bordet i solen och började skrapa bort målet. Och skönheten började komma fram sakta men säkert:) Bordet har inte en ända spik i benen utan är pluggat i hörnen och själva bordsytan är gjort av brädor.....Ska låta det torka nu en tid eftersom det var ganska fuktigt, sen ska jag dränka in det med linolja och måla det med en linoljefärg (från Lundagårds). Ska se lite hur det börjar bete sig om jag målar det alls men det får tiden lite utvisa.
Behöver ju också stolar till det hela men fundrar på att helt enkelt ta gamla omaka loppisstolar....tror det blir bäst så:) Så det blir att ta en sväng snart till ett bra stolloppis! Ha en riktigt skön början på veckan allihopa!!! Hoppas på skönt väder!

3 kommentarer:

  1. Det är jättefint! och udda stolar till- ja det blir perfekt!

    SvaraRadera
  2. Bordet ser underbart ut! Så charmigt med kvadratiska bord, och att det har funnits i huset från förr gör ju inte saken sämre! ;)
    Det kommer bli så fint vad du än gör med det!!

    Och du, tack för din snälla kommentar! :) Den värmde!
    [och vad gäller sjukandet så är det inte bättre! vet inte när det ska gå om, förhoppningsvis innan sommaren...! ;) ]

    SvaraRadera
  3. Det blir underbart! Jag är så förtjust i gamla bord!

    SvaraRadera