...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!


...eller grått nytt hår skulle jag kunna skriva...idag, nyårsaftonen till ära, har vi målat, målat och målat golvet i det stora rummet där uppe...många tankar om hur i vida världen vi lagat så stort har snurrat på men oj vad man njuter av att få göra det som syns, känns och som gör det färdigt! Tur att vi var två stycken för det behövde man definitvt vara...Tre varv är nu dit penslat och det känns som om kropp och knopp gjort sitt för detta år...uj vad ledbruten jag är:) men attans så nöjd man är att det är gjort!

....det gäller att inte börja fundera om man gör rätt eller inte....

...trappan är också målad men själva trappstegen vill vi behålla i sitt ursprung...de är som så oförstörda och sköna och vittnar om alla skor som trappat upp på "kaldskulla"...lite har vi slipat för att vi int ska få stickor i fötterna....men har någon tips på vad vi kunde impregnera den med så säg hepp! eller kan man lämna den bara sådär? har hört om fettfri mjölk men vet inte...vill inte att den ska ändra eller bli glansig:)
Nog om detta! Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År 2012 och att ni fått fina minnen att se tillbaka på 2011

tisdag 20 december 2011

julstök

julen står för dörren och vi försöööker njuta av den här tiden före också, men jag är inte så säker på att vi lyckas så bra:) Båda har vi full rulle på jobbet till dan före dopparedagen och en dunderförkylning för min del sätter lite käppar i hjulet. Men städningen tänkte jag ta en annan gång (ok damsuga ska jag nog:) och i bakväg blir det enbart limpor och knäckebröd...för vem hinner sätta in sju sorters kakor på tre dagar? då är man inte ens hemma alla stunder heller...däremot skulle vi just nu vilja sätta all vår energi på att få vinden färdig! det är såå nära...men vi konstaterade nu ikväll att vi får lägga ner det för några dagar och sen ser vi när krafterna återkommer...barnen har liksom inte riktigt samma åsikt om det hela...och visst är det viktigt att ta tid för vila också...



och JULBÖK...det som man lärt sig genom åren av byggande är att det finns en lösning för allt! även knepiga ställen att måla på går att nå på ett eller annat sätt:)

Önskar er alla en julstressfri tid de dagar som är kvar!!!

söndag 4 december 2011

slipa lipa lakrtitspipa....del 2

Så var det söndag igen....och energin återkom för ett ögonblick....efter att visserligen ha sovit klockan runt:)....vi har haft en gammal kökssoffa i uthuset allt sedan vi flyttade hit....den kom vi plötsligt på att vi kan använda som soffa på övervåningen till vi hittar något annat lämpligt (kanske lite mjukare)....sagt och gjort hämtade vi den och tänkte slänga in den i garaget för att torka upp den lite innan den målas.....men damerna i huset hittade lite sandpapper och började smått gnugga på lite....

....men så kom mellan bocken bruse, med sin förnuftiga stämma, och meddelade att det faktiskt finns slipmaskiner....och hej och hå hade hela familjen engagerat sig såpass att vi fick den färdig för att målas:)....och som smörklick på gröten hade Lundagård kvällsöppet ikväll så vi fick färg inhandlat också....så nu är självständighetsdagen räddad!
(och nej, den blir icke vit:)