...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

måndag 25 januari 2010

livet

Ibland känns livet lite som den här bilden....


....som en lång transportsträcka utan något direkt mål....man går, går och går utan att egentligen veta varför eller vart man är på väg....

....livet känns helt enkelt omotiverat, lika omotiverat som en skidlift i en kohage....

......man ramlar lätt i ett mörkt hål om man inte passar sina fötter.....


....men här har vi människor fått en fri vilja! vi väljer själva om vi vill ha det som vi ramlat ner i.....

.....eller om vi väljer att lyfta blicken och ta nya steg mot våra drömmars topp....


....och känna livets vatten åter strömma genom kroppen....och börjar man studera tunneln, så var den ganska vacker den också:)

GE ALDRIG UPP DINA DRÖMMAR!

Bilderna är tagna från vår österrikeresa tillsammans med våra vänner sommaren 2007...

torsdag 14 januari 2010

Känner att jag inte har något att göra inlägg om.....ni är nog inte intresserade av att se sågspånshopen som har flyttat några decimeter tillbaka mellan golvplankorna:) och det är ungefär vad som hänt (som syns). Kvistlackade brädor är inte heller så mycket att visa och inte heller alla skåp och fönster som är tomma efter julens uttågande......men vi lever för fullt och tycker den vackra vita vintervärlden är alldeles underbar att använda oss av! så bilder av barn och föräldrar i snödrivan finns det massor av:) har riktigt kännt mig som "mamma Mu åker bobb" de senaste dagarna;) (om ni läst den boken så vet ni vad jag menar). Jag vill i alla fall önska er en riktigt skön helg och jag hoppas ni också njuter av den härliga vintern!
Lite bilder som jag fotat här runt husknuten en kväll då himlen hade alla möjliga färger skickar jag med:)

tisdag 5 januari 2010

Nya tag


Oj vad det är roligt att få ta tag i byggandet nu igen....känndes som en tjock vägg kom emot här i december....men redan på mellandagarna började fingrarna klia på gubben så då grävde han ur det sista obs! sista golvet som ska stadgas upp.....



dammfritt kan man ju inte kalla det:) undrar hur många munskydd som förbrukats under åren?

I ett gammalt skorstensrör som finns under allt sågspån (en gammal spis blev borttagen på 60-talet men rören lämnade kvar) hittade vi massa tidningar, uppsatshäften, brev, julkort, söndagskoltidningar inproppade:) så nu fick några fastror och farbröder en ny omgång läsbart:)


.....kanske det blir ett golv så småningom! Idag har vi varit efter nya plankor som ska sättas mellan de gamla....så ska vi tro det blir bra så......Vi har även hämtat färg och fått mer än de stackars tio brädorna kvistlackade....roligt!

Skön fortsättning i det kalla, vackra vinter vädret!