...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

tisdag 29 december 2009

Gott Nytt År!

Ska passa på att önska er ett Gott Nytt År mellan chokladbitarna och snöskottningen:) Massor med snö anländer hela tiden så för att stilla samvetet av all choklad så passar det utmärkt med lite snöworkout mellan varven:) Hoppas ni alla känner er redo för det nya året.....som kommer oavsett om man vill eller inte! Här ska vi fira i lugn och ro så vi får en motsats till julaftonen som var allt annat:) Tennstöpning och räkor brukar stå på menyn....

.....fast man inte förväntar sig julklappar så får man ändå:) konstigt! För några jular sen fick jag en vit arabia skål med röda prickar på av min mor som haft den i sin arv-samling....jag hade dreglat lite så där försiktigt över den och jag hade inte alls förväntat mig den, men oj vad jag blev glad då den fanns bland allt papper! Iår fick jag också ett paket som tomten hittat på loppis:) två tallrikar i samma serie:)Tycker det är så kul med dessa prickar på ett så gammalt porslin:)


Det stora fatet underst fyndade jag för en liten peng på Juthbacka i somrars.....

Nu ska här lagas sallad och paj.....för det blir mat-knytkalas-kväll med goda vänner!

tisdag 22 december 2009

GOD JUL!

Vill nu önska er en riktigt, riktigt god, mysig, skön och härlig jul! Vi har fått massor med snö här nu så vi kommer åtminstone att njuta av många stunder även utomhus:) Njut så mycket ni kan.....det är ett år till nästa gång då ingen.....Måste ärligt säga att det varit allt annat än lungt, skönt och mysigt här hittills, det tar alltid sin tid innan alla har acklimatiserat sig till att vara hemma och rutinerna bryts för ett tag.....och så är det ju spännande förstås......det här med paket.......men nog ska lugnet landa så småningom:)

I somras hittade jag till min stora förtjusning gamla julpapper i golvet där uppe....vet inte hur gamla de är för de är ganska stadiga och har nog inte legat så länge.....vore kul att veta vad som varit innanför pappret då det begav sig:)



.....och tack för det gångna året.....mitt första i bloggvärlden.......

tisdag 15 december 2009

lite julbilder

Tänkte slänga in lite julbilder innan julen är förbi:) som dagarna susar iväg nu är det lätt hänt att hela karusellen åkt förbi alla juldagarna utan att man hunnit föreviga det som finns framplockat:) I år tycker jag vi har ovanligt mycket pynt! Hade inte tänkt byta så mycket gardiner, men har bytt ALLA....första gången i mitt liv! Men iår har jag prioriterat att göra det roliga framom det tråkiga så därför har det blivit kanske lite mer......fast egentligen är ju inte det julen handlar om för oss! Vad gör man med alla pynt, gardiner och limpor om stämningen är i botten och man glömmer att njuta lite mellan varven....

....och att det är Jesu födelse vi firar, inte julgranens, presenternas eller skinkans......(gammal skolplansch jag fyndat för 2 stackars euron)


....kransen blev alldeles sned och vind, men vad gör det då jag fick tid till att laga den:)




.....favorit nissarna:)


.....tomtarna upp på hyllan är jag och gubben enligt barnen....tjocka och trinda:)

.....barnen lussade lös en jättefin amaryllis:)


.....dessa tomtar är det äldsta julpyntet vi har.....första julen vi var fattiga nygifta typer så snirklade vi till dem för att ha iallafall något juligt:) och barnen envisas med att vilja ha dem mellan fönstren varje år......så varför inte......iår får de pryda dassfönstren:)

Här börjar det dofta jullimpa nu.....betyder att det är dags att vakta ugnen!
Stor förejulkram till er alla!


måndag 7 december 2009

tackar och bockar

Alltid då det blir till söndag här hos oss så försöker vi vila, slappa och ta igen oss efter veckan.....men samtidigt är det just då det börjar klia i fingrarna som mest och man får världens idéer och flera projekt blir utfunderade och det skenar iväg.....det är så enkelt allting då man ligger där under filten och planerar:).....dock ett lite mindre projekt som kom till här för nån söndag sen var denna risbock:) såg på en marknad en liknande och tänkte att det nog inte kan va så svårt det där......men hade inte en tanke på att göra en förrän jag i förbifarten knystade åt gubben om saken och fem minuter senare stod en träbock, gjord av rester som pryder golvet på vinden, framför mig:)så det var bara att börja vira granris......eftersom jag aldrig gjort det förr så blev det som det blev men jag måste säga att det var inte alls svårt (så länge man inte är pedant) och riktigt skoj:)


skelettet.....


.....mycket granris och järntråd gick åt!


Sen måste jag tillägga att idag har rörgubben och min pappa fixat så att alla rör och batterier blivit ihopkopplade så numera har vi värme på vinden också! plötsligt bara händer det:)så nu tar vi lite jullov med byggandet....undrar hur länge det går? kanske till nästa söndag:)
....vackrare skapelser har nog världen skådat, men just nu är vi otroligt tacksamma och glada över deras existens och verkan:)

Ha en bra vecka alla ni som tittar in! ja vem är ni alla egentligen?

tisdag 1 december 2009

Julafton....

Idag har vi firat den första julaftonen för i år:) en helt annorlunda, utan skinka och lutfisk.....men vi fick världens bästa julklapp! EN HELT NY ISOLERAD VIND! I går fick vi veta att de kommer.....förväntningarna steg i taket.....sov lite si sådär.....gubben hoppade upp ur sängen då klockan ringde tidigt.....smilet gick från öra till öra.....halv nie i morse började gubbarna spruta.....och oj va de spruta! hela dan ända till kvälln......sprang upp dit mellan varven och fotade lite.....och oj vad rummen ändrade! känns genast mycket mindre och man ser tydligt hur det kommer att bli:) oj oj oj.....ännu går vi här bara å smilar och kan inte riktigt fatta att det är sant:) Tror det är läge att fira med en fazers blå ikväll:)

slangen in genom fönstret......som en jätte dammsugare fast tvärtom......



....och så sprutades fack för fack full med "pappersmassa"......




......på väggarna våtsprutades massan och i taken innanför pappret torrsprutades den.....inte mindre än 600 liter vatten gick åt till väggarna.....så det lär ta några dar innan det är torrt sen:)



....nu ser allt sådär ulligt och gulligt ut:)
Nu ska vi luta oss tillbaka och låta smilet vara kvar en god stund:) Jag hoppas även du har saker att smila åt!