...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

...glöm inte vilken skatt en vanlig dag är...

fredag 26 juni 2009

myggfritt....

En dag då jag skulle sitta med barnen ute på gräsmattan och ha lite pick-nick fick jag så NOG av alla dessa mygg och småkryp som var ÖVERALLT. Gick in och tog ner äldsta flickans sänghimmel, som egentligen är ett mygg nät och hängde upp den i första bästa träd.....och sen dess har den hängt där:) Det är riktigt skönt att sätta sig i en stol eller ta en filt och lägga sig innanför nätet och njuta av en tidning och man slipper de flesta myggen.............ok, jag vet att det hör sommaren till men då man har en liten en som inte själv viftar bort dem, myggen alltså, så blir man tokig av att vara ute........en sak till som säktert en och annan granne undrar över:) Ha en riktigt skön helg allihopa!!!

tisdag 23 juni 2009

Man tager vad man haver...

Vilken härlig tid vi lever i just nu:) Sol, värme och ledigt för hela familjen! Kan det bli bättre? Midsommaren grillade vi oss igenom och vi sitter ännu och pöser nästan....nåja kanske int, men det går bra att spara nästa grillandet några dagar i alla fall:) Vi har även hunnit ha lite kalas för mellan pojken som hade födelsedag då vi var på resa.....eftersom solen så passligt tittade fram och temperaturen steg så började vi konstatera att man kunde vara utomhus....men vi hade ju inte alls ställt i ordning någon uteplats för denna sommar eftersom allt bara är halvfärdigt....man tager vad man haver tänkte jag och så började vi plocka fram de stolar och en bänk som vi sparat av farmor och farfars gamla....ställde dem kring det utebord som jag ännu inte fått målat (som dock nu är målat) och vips fick vi en riktigt trevlig uteplats trots allt:) OK då, det är lite krångligt med tyg på utemöbler men lite kul åxå....nästan så jag ville rulla ut en matta under men hade tyvärr ingen en lagom stor...........och lite ska jag nog bespara omgivningen:) Hoppas ni andra har det skönt dit ut i sommaren!!!

torsdag 18 juni 2009

Välkommer kära sommar!

Ja inte kunde man tro att det är midsommar strax runt knuten om man utgick från vädret:) Men som tur är kommer den ändå....undrar om man inte kunde flytta fram det en månad.....fast det vore inte samma sak alls:) Lika så kommer midsommarn trots att jag inte hunnit städa något extra. Vaknade med en ihållande huvudvärk i morse och då blir det nog bara att ta det lilla lugna och göra det man orkar och hinner....Vi kommer att fira hela helgen i goda vänners lag med grillen i högsta hugg:) så vad är inte bättre än det! Tyvärr tror jag att klänningen jag fyndade åt lillan på loppis kommer att hänga kvar på sin hängare om inte vädret tar en helomvändning, men det kommer säkert fler gånger under sommaren ska vi tro:)

Min gubbe har pappamånad för tillfället och har tagit ny fart på vinden. Det är riktigt kul att se att det ändrar där lite dag för dag:) Kanske blir det klart en dag i alla fall. T.o.m barnen tycket det är roligt igen. Mellan bocken bruse har snickrat där nu i tre hela dagar och igår kom han ner med hela kungafamiljen som nu står på hyllan över hans säng:) Den tjocka är kungen och den långsmala är drottningen och så var det nån prinsessa, men prinsen hade han slarvat bort:) för han med svärdet är beskyddaren! Så nu är vi trygga och säkra här hos oss....
Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt skön midsommarhelg!!!

fredag 12 juni 2009

tillbaka till verkligheten....

Då var semesterresan slut för den här gången och man får börja anpassa sig till verkligheten igen:) Fast egentligen är det mest bara skönt med lite verklighet! Vi har haft det såååå skönt och det är roligt med lite nya upplevelser att få se tillbaka på då det känns lite mindre roligt.....för de dagarna brukar ju nog komma lite mellan varven:).......Kom på mig själv, då jag skulle natta minstingen en kväll, med att ligga och studera taklister och utsirningar på trämöblerna som fanns på vårt hotellrum:) Kommenterade saken för gubben min sen men han svarade bara "Det såg jag ju genast vi kom in hit, de där listerna skulle passa på vinden hemma hos oss!" hmmmm....undrar om vi är miljöförstörda månne;)men men inte har man semester från sitt eget huvud, och i det finns det alltid tankar på vad man tycker om eller hur:) Ska slänga in lite mer bilder från resan så ser ni lite var vi befunnit oss Den här apan hade nog något som kliade på ett speciellt ställe.....ungarna tänkte skratta ihjäl sig! (och jag med för den delen)
Delfinerna var med det bästa på hela resan....
Vi kom djuren väldigt nära!
Får jag lov att presentera mig själv......i flera exemplar på samma gång....

Sen ids jag inte visa bilderna på strykjärns funderingen som vi hittade på ett hotell....väldigt smart förvaring för den....som vi ska försöka fixa någonstans här hemma sen....då jag blir en lite bättre husmor och börjar stryka lite mer....ganska sällsynt ännu!

HA EN RIKTIGT SKÖN HELG ALLIHOPA!!!

måndag 1 juni 2009

Sommarlov....

Sol, varma vindar, grönska, knoppar, blommor, fågelsång, gröna knän, saft, glass, VILA, shorts, fräknar, mete, sand, vatten, resa............sommaren är HÄR  och det finns så mycket att njuta av! Vi har tre stora körsbärsträd som står i full blom nu och de är så fina. Synd bara att det varar så kort tid. I grönsakslandet börjar det så småningom spricka fram lite ett som annat. Roligt att se! Snart har far i huset semester och vi ska styra kosan västerut mot sverige i några dagar. Det blir skönt med ett litet avbrott i vardagen:)


....och vet ni vad jag fick höra i helgen:) att en flugsnappare (fågel:) behöver 150 000 mygg för att föda upp en kulle med ungar....det ni! Så nu blir det nog till att bygga holkar! Ha det skönt där ni är med det ni gör!